Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2009 14:12 - Пъзелът на щастието
Автор: prolet05 Категория: Забавление   
Прочетен: 990 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 22.01.2011 15:55


                Майсторът на пъзели
          "Имало едно време един мил възрастен майстор на пъзели, който притежавал магическа сила. Най-голямо удоволствие му доставяло да създава прелестни картинни пъзели за децата в квартала. Това не били обикновенни пъзели. Били вълшебни – когато и последното парченце попадало на мястото си, от образа започвала да се излъчва светлина, изпълваща децата с радост. Трявало само да гледат картината. Нищо повече. За децата това било по-хубаво, отколкото да изядат десет хиляди шоколадови бисквити и да изпият десет хиляди чаши мляко.

Един ден майсторът на пъзели наистина надминал себе си. Той нарисувал най-прекрасната си картина, с вълшебни бои от звезден прах и специални четки с обковани със злато дръжки. Майсторът бил толкова развълнуван от творението си, че решил да не разрязва картината на парченца като пъзел, за да могат децата веднага да изживеят цялото вълшебство.

Тъкмо свършил с опаковането на картината и в магазина влязло малко момченце, което се надявало да намери най-новото творение на майстора. Майсторът развълнувано му подал пакета. Грейналите в усмивка очи на момчето изведнъж помръкнали. Лицето му станало тъжно. „Какво има?” – попитал майсторът. Детето обяснило, че сглобяването на пъзела всъщност било най-забавното от всичко. Майсторът на пъзели разбрал веднага. И със съшата любов и внимание, с която нарисувал картината, я нарязал и разглобил. Пръснал с любов парченцата в кутията и дал на децата това, което наистина искали повече от всичко – удоволствието и удовлетворението сами да сглобят вълшебния пъзел."

  

Чели сме, че ние хората се стремим най-вече към лесен живот, изпълнен с уоволствия и наслади, но това не е точно така. Изглежда, че ние търсим по-скоро трудностите и че обичаме усилието. Сякаш намираме удоволствие в трудностите, но това е игра на думи. Би трябвало да се каже, че хората търсят щастие, а не удоволствие; това са две много различни неща, също толкова различни, колкото робството и свободата. Човек иска да действа, той не иска да изтърпява. Желаната работа е удоволствие, или по-добре казано щастие. Нищо не е е така приятно както една трудна победа. Дълбоко в себе си човек обича само силата. Ние не обичаме много щастие, което ни се стоварва наготово, искаме да си го създадем. Ние ставаме създатели на своето осъществяване и причина за радостта си. Така се изпълва най-дълбокото ни желание, най-основната ни потребност – да сме творци. Желая ви приятно подреждане на пъзела на вашето щастие!



Тагове:   Майсторът,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: prolet05
Категория: Забавление
Прочетен: 581771
Постинги: 114
Коментари: 170
Гласове: 1740
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930