Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2010 09:48 - МЕЧО ПУХ И БЪДЕЩЕТО НА ПОСЛЕДНИЯ ИМПЕРАТОР
Автор: prolet05 Категория: Забавление   
Прочетен: 1741 Коментари: 0 Гласове:
4



imageМечо Пух заспа и се срещна с Последния Император. Зеленият Буда често му беше разказвал за него и затова нямаше никакво колебание при удостоверяване на самоличността на персонажа.

         Мечо Пух постоянно се съветваше със Зеления Буда, медитативен владетел на трите съкровища - нефритена броеница с девет зърна за лов на духове, камъкът тигрово око и Великият йероглиф на Първия император, толкова много първи, че почти митичен.

         Мечо Пух imageестествено беше непоклатимо убеден, че Зеленият Буда е вечен и съществува за да може той да се съветва с него и затова уверено попита своя гост, или пък домакин:

         - Разрешете да попитам, как управлява мъдрия цар? - когато чул този въпрос лицето на владетеля посърнало, той поначало си бил малко тъжен, първоначално Мечо Пух си мислел, че това е така, защото е последен, но след това разбрал, че защото е ИМПЕРАТОР.

         - Когато управлява мъдър цар, успехите се разпространяват из цялата ПОДНЕБЕСНА, а не изглеждат негови лични, промените достигат до всекиго, а народът не се съпротивлява на царя, никой не го назова по име и всеки му се радва по своему. Такъв цар стои в неизмеримото и странства в небитието. Когато се наруши хармонията в космическия танц на ин-ян идва времето на ПОСЛЕДНИТЕ ИМПЕРАТОРИ. На хората им се струва, че страдат, но всъщност страда техния егоизъм, те вече не могат да отдават, а имат само желания. И при владетеля и при поданиците даването трябва да бъде и получаване, както малкото дете взема и радва с това майка си, както скъп гостенин радва с апетита си добра стопанка, како ударът е блок в шаолинското изкуство за самозащита уин-чун. Тук мъдрият китаец погледна imageозадаченото личице на Мечо Пух и допълни:

         - Но посланието на Твореца е най-ясно при мъдрите пчели, които се трудят и отдават меда си на пчелата-майка без която кошерът не може да съществува, пчелите са напълно поправени, те нямат ЕГОИЗЪМ.

 
savitur22





Тагове:   Мечо,   император,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: prolet05
Категория: Забавление
Прочетен: 581584
Постинги: 114
Коментари: 170
Гласове: 1740
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930